Çöküşü Bilen Analistten Taze Bitcoin Tahmini: 2x Gelecek!

Bitcoin fiyatı sadece birkaç saat içinde 67.000 dolardan 70.000 doların üzerine çıktı. Böylece kripto pazarında daha geniş bir toparlanmayı tetikledi. Küresel kripto piyasası toparlanırken, Bitcoin fiyatı Salı günü çoğunlukla yükselişte idi. İşlem hacimleri, 61.000 doların altındaki çöküş öncesindeki işlem hacimleriyle karşılaştırıldığında yalnızca marjinal bir artış gösterdi. Uzmanlar daha önce, satışlara ve BTC fiyatının Mart ayı sonundan önce 76 bin dolara ulaşacağı beklentisine rağmen türev yatırımcıları arasında büyük bir yükseliş hissi olduğunu bildirmişti. Bu sırada, bir analistten kritik bir Bitcoin tahmini geldi.

Bitcoin tahmini dikkat çekti: 140 bin dolar!

10x Research’ün CEO’su üst düzey analist Markus Thielen, yeni bir raporda yatırımcılara Bitcoin ve Ethereum alımına yeşil ışık yaktı. Böylece, düşüş eğiliminden yükselişe geçti. BTC fiyatı, yenilenen iyimserlik nedeniyle %6’dan fazla arttı. Kendisi, 63 bin doların altındaki son çöküşü doğru bir şekilde tahmin eden ilk birkaç analistten biri. BTC fiyatının tersine dönmesine ilişkin üç göstergenin yükselişe işaret ettiğini belirtti. Ancak Bitcoin’in ay sonundan önce piyasadaki dalgalanma nedeniyle 68.000 doların altında işlem görmesi durumunda bu göstergelerin geçersiz olacağını ekledi.

Tarihsel olarak, Bitcoin 2012-2013’te %315, 2016-2017’de %100’ün üzerinde ve 2020-2021’de %129’luk bir yükselişe tanık oldu. Bu Bitcoin halvinginde üç haneli bir ralli geçerli olursa BTC fiyatı 140.000 dolara ulaşacak. Dahası, ters baş-omuz formasyonunun oluşması ve 68.330 doların üzerine kırılması, dikkat çekiyor. Zira 73.000 doların üzerine bir harekete işaret ediyor. Thielen, şunları söyledi:

Bitcoin’in birkaç gün daha konsolidasyonunu tercih ederdik. Çünkü bu, geri dönüş göstergelerimizin alım seviyelerine ulaşmasına olanak tanıyacaktı. Yine de çeyreğin sonuna girerken Bitcoin’in haftaya agresif bir yükselişle başlayacağından şüpheleniyorduk.

Bitcoin ETF girişleri devam ediyor

Markus Thielen ayrıca Bitcoin ETF’lerine yönelik girişlerde bir geri dönüş bekliyor. Ayrıca, 70.000 dolarlık psikolojik seviyenin üzerinde güçlü bir BTC fiyatı yükselişi öngördü. Ancak gerçek testin perşembe ve cuma günleri olacağı konusunda uyardı. Zira bu günler çeyreğin sonunu işaret ediyor. Dokuz spot Bitcoin ETF’si Pazartesi günü bir kez daha net pozitif giriş kaydetti. Fidelity Bitcoin ETF (FBTC), BlackRock Bitcoin ETF (IBIT)’in 35 milyon dolarlık akışını geride bırakarak 261 milyon dolarlık bir giriş gördü. Ayrıca Grayscale Bitcoin ETF GBTC’den çıkışlar 350 milyon dolarda güçlü kalmayı sürdürdü.

Diğer yandan analist Ali Martinez, X’teki yeni gönderisinde BTC fiyatının, daha düşük zaman dilimlerinde yükselen bir üçgenden çıktıkça yükselebileceğini öngördü. Analiste göre 70.400 dolarlık destek devam ettiği sürece BTC fiyatı 71.800 dolara ulaşabilir. Kriptokoin.com verilerine göre, BTC fiyatı son 24 saatte %6 artış gösterdi ve fiyat şu anda 71.083 dolarda işlem görüyor. 24 saatlik en düşük ve en yüksek seviyeler sırasıyla 66.795 dolar ve 71.535 dolar. Ayrıca işlem hacminin %50 oranında artması, traderlar arasındaki ilginin arttığını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x